Не можем да наложим шаблон на индивидуалността, но можем да подчертаем определен талант

понеделник, 22 февруари 2010 г.

Някъде по Пътя



Всяка една частица се появява или изчезва в зависимост от нашето разположение да я видим или не. Не знам каква е причината, но ми е напълно достатъчно една такава вероятностна частица да се появява отвреме навреме и да ме чете като афоризъм.

четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Изненадваща специалност № 1



Правото на вярна информация се изисква от специфичните ни взаимоотношения със специфични хора. Справедливият подход предполага да бъдат установени всички факти и лицата, повлияни от решението. Що се отнася до принципното избягване на тежести или трудности - преди всичко трябва да се обмислят алтернативите, приложени в аналитичния опит.

сряда, 17 февруари 2010 г.

В огледалния свят



Най-важният аспект на морала е правилният характер. Това означава човек да има правилния "набор предразположения". Тогава и действията ще бъдат правилни, защото един почтен в същността си човек винаги ще постъпва така. Тук не става въпрос за утилитаризъм или деонтология, а за етика на добродетелите, която вижда процеса повече "отвътре" - случващото се вътре в самия индивид...

четвъртък, 11 февруари 2010 г.

Фрагмент



Всяка епоха си има своите нововъведения, които впоследствие стават обикновени и получават широка употреба. Те трябва да се разглеждат като синхронно явление, подчинено на генеративните закони. Времето обаче поради своята неопределеност трудно се поддава на уточняване...

вторник, 2 февруари 2010 г.

Благодарност



Буферът на времето ни помага да осъзнаем мислите си. Когато сме признателни, че се чувстваме добре, толкова повече това състояние ни е присъщо. Само трябва да се слеем с центъра на чувствата си.